Om du går in på varje "Dagssida" så hittar du de exakta sändningstiderna som gäller för OS.

Principen är följande:

18.00 startar försökstävlingarna
03.00 startar finaltävlingarna


Man växlar mellan att sända på TV3 och TV10.
Sedan kan du titta på "allt" genom att ha Viaplay. Detta kan du ha på din dator eller TV.
Köper du det bara för en månad - så kostar det 399:-. Då kan du dela detta mellan två skärmar. Det betyder att du kan dela  abonemanget mellan två personer

Så TV-sänds OS tävlingarna

Viasat och Viaplay kommer sända mer från ett OS än vad som någonsin gjorts tidigare under de olympiska spelen i Rio, 5-21 augusti 2016. Ola Wenström, Carolina Klüft och Niklas Jihde kommer att leda studiosändningarna på TV3 som tillsammans med TV10 visar det bästa från Rio 2016.

Tolv dedikerade kanaler
På TV3, kompletterat av sport- och dokumentärkanalen TV10, kan tittaren följa de hetaste tävlingarna i Rio, de som samlar det svenska folket framför teven. Här kan de följa tävlingarna av nationell angelägenhet, det vill säga de svenska medaljhoppen, simningen med Sarah Sjöström, Usain Bolt och övriga friidrottsstjärnor och det lovande svenska fotbollslandslaget samt invignings- och avslutningsceremonin. Allt inramat av studioprogram med dagsaktuella höjdpunkter, sammandrag, gäster, intervjuer och reportage, under ledning av programledarna Ola Wenström, Carolina Klüft och Niklas Jihde. Men för de som vill kunna ta del av ännu mer av sommar-OS, utan reklampauser och i HD-kvalitet, finns Viasat och Viaplay. Och de som dessutom är kunder med Viasat som operatör erbjuds OS på tolv dedikerade kanaler. På Viaplay kan tittarna följa OS online, i samma breda omfattning som på Viasat. Viaplaytittare kommer kunna följa såväl huvudsändningarna med TV3-studion som enskilda grenar, på den enhet som passar dem bäst och med möjligheten att pausa och spola tillbaka i direktsändning.

Så sänds OS:
Rio 2016 på TV3 och TV10
TV3 och TV10 kommer att sända det mest angelägna från OS. Det innefattar direktsändningar från lunchtid till tidig morgon med de svenska medaljhoppen, simningen, friidrotten och svenska fotbollslandslaget samt invignings- och avslutningsceremonin. Sändningarna kommer att ramas in av studioprogram med dagsaktuella höjdpunkter och sammandrag.
Rio 2016 på Viasat
Med Viasat som operatör och sportkanalerna i sitt kanalpaket får tittaren tillgång till det fulla utbudet av OS-sändningar, med 12 dedikerade sportkanaler och utan reklampauser – Viasat OS Sport, Viasat OS Fotboll, Viasat OS Golf, Viasat OS Ridsport, Viasat OS Handboll och Viasat OS Tennis. Extrakanalerna Viasat OS 1-6 är exklusiva för tittare med Viasat som operatör. Kunder med Viasats sportpaket kommer även att kunna se alla OS-sändningar på betaltjänsten Viaplay, utan extra kostnad.
Rio 2016 på Viaplay
På Viaplay följer du alla sändningarna från Rio online. Viaplay kommer att visa mer från ett OS än någonsin tidigare och tittarna kommer kunna följa såväl huvudsändningarna med studion som enskilda grenar. Med Viaplay maxar tittaren sin upplevelse av OS på den enhet som passar bäst och med möjligheten att pausa och spola tillbaka i direktsändning. Viaplay kan ses med hjälp av dator, mobil, surfplatta, smart-tv, spelkonsol, Chromecast och AppleTV.

Under OS så har arrangörerna en egen Youtubekanal.
Där kan det finnas en del extra material att hämta.

Du hittar sidan här - klick