GP i Stockholm 8-9 mars
Start    Dag 1    
Dag 2

Svenskt GP i simning 2014
Andra omgången av årets GP simmas i Eriksdalsbadet den 8-9 mars med SK Neptun som arrangörer.

Nu börjar det att bli skarpt läge i simbassängen. I sommar är det dags för Europamästerskapen i simning - i Berlin och nu är det dags att kvala in till dessa mästerskap. Man kan kvala fram till GP-finalerna i Jönköping i april och på vägen finns det ett antal tävlingar som kan fungera som kval - tex, Franska GP och Swim Cup Eindhoven den 10-13 april.

Här är hela listan av kvaltävlingar:

- Danish Open 27-30 mars
- USA Swimming Speedo Challange Series Indianapolis, 27-30 mars
- Kanadensiska mästerskapen 2-5 april
- Franska Mästerskapen 7-13 april
- Swim Cup Eindhoven 10-13 april
- Mesa Grand Prix 24-26 april
- Grand Prix 3, Jönköping 26-27 april

Fyra simmare per gren har möjlighet att kvala in till tävlingarna och det är lite av först till kvarn - eller rättare sagt - "bättre att kvala in i den första kvalperioden än i den andra". För att det kommer bli en andra period som sträcker sig från Mare Nostrumcirkusen till och med SM i Borås. Just på SM så kommer den kompletta truppen att presenteras. I vissa grenar kan det ju bli tufft att komma med. Men de som kvalar i första perioden har företräde inför EM.

Delar av landslaget, simmare på NEC har varit 20 dagar i Sierra Nevada och tränat under säsongen hittills. På kanten har NEC-tränarna Carl Jenner och Andrei Vorontsov stått tillsammans med förbundskaptenen Ulrika Sandmark. Ullis som gjorde som första sejour på höjdhöjd i Sierra. Åtta simmare av svenskt ursprung fanns på plats men också italienska landslagssimmare och danska klubbsimmare.

Hemsidan frågade Ulrika vad hon förväntar av den första GP-tävlingen under kvalperioden - "Jo jag vill gärna se det växa upp lagkappslag inför sommaren mästerskap. Några av lagen är ju inte lika självklara som andra. Sedan hoppas man ju att det skall dyka upp någon gubbe/gumma ur lådan. Någon som bara överraska. Annars är jag ganska nöjd så här långt under säsongen.Jennie Johansson tex, har inlett säsongen starkt från sin träningsplats i Australien. Simmarna som tränade i Sierra Nevada visade bra resultat på tester efter hemkomsten. Vi testade bl.a laktat direkt efter hemkomst".

Men som sagt ett GP till helgen en tävling där simmarna måste visa upp form och förstå att det är skarpt läge inom kort!

Svenskt Grand Prix
Deltävling 2
Stockholm
Eriksdalsbadet
8-9 mars
2014

Inbjudan - klick
Startlistor - klick
Totalresultat - klick

Tävlingstider
Lördag 1000 försök
Lördag 1700 finaler
Söndag 0900 försök
Söndag 1600 finaler