USM dag 3

B-flickor 1 meter
På söndag morgon var B-tjejerna först ut när de avverkade sin tävling på 1 meter. 23 tjejer, vilket är imponerande och roligt i sig, var redo. MKK:s Hedda Malmström upprätthöll Skånes framfart som ramat in lördagen när hon med sin klubbkamrat Emilia Nilsson Garip hack i häl hoppade hem guldet. Emilia i sin tur var bara snäppet före Ella Bannon, SKN. Och kampen om pallen var het. Inom ett spann på enbart 6 poäng fanns även Mikaela Dietmann och Matilda Nilsson, båda BSHK. Det var som sagt tight och domarna fick kämpa hårt. Poängen för tjejerna som till slut inkasserade de tre aktningsvärda pallplatserna blev: Hedda: 317.25, Emilia: 305.00 och Ella 398.70. Pust!

C-flickor 3 meter
Fler flickor, noga räknat 14 stycken, nu i C-klassen och från 3-meter skulle ge sig in i matchen denna förmiddag. Amanda Lundin, SPIF, hennes namn har vi hört tidigare, var den som plockade ett efterlängtat guld för Polisen. Och som hon gjorde det. Hennes mogna stil och fina teknik särskiljer henne i c-klassen och hon slutade på 291.95 poäng. En annan hoppare som visar på stor elegans är Lovisa Gustafsson. Hon var den som var närmast Amanda när det hela var över och då hade hon samlat ihop, 268.50 poäng. Från Jönköping och JSS kom två tjejer som båda hoppade för att medalj. Trea och fyra blev Anna Stefanidou och Meja Palmér, 257.35 respektive 253.25. Kusligt spännande intern match mellan tjejerna.

A-flickor Plattform
Tävlingen mellan B-pojkarna och A-tjejerna plattformarna slogs ihop då startfälten inte var enorma. I A-flickorna skulle Malmö återses på pallen. Det var klart sedan innan då det enbart var tre deltagande tjejer med. Hanna Johnsson Stjernström, MKK, en hyfsat erfarenhet hoppare med många internationella erfarenheter, stod mot Fredrika Hansson, SKN och klubbkamraten Hedda Grelz. Flickorna placerade i ordningen de nämns i ovan men själva tävlingen var mest mellan Fredrika och Hedda. Guldpoängen för Hanna var 347.00. Silvret kammade Neptuns Fredrika hem med sina 329.05 mot jagande Hedda som nådde 323.05.

B-pojkar Plattform
B-pojkarna var 6 startande och som av en gammal vana stod MKK högst och SPIF på andra plats när allt var avgjort. Elias Petersen inledde vackert med en och en halv volt framåt och isander, båda i pik, från 7,5 meter. Han fortsatte sedan med stabil hoppning och slutade på 340.05. Felix Olsson, SPIF, jagade honom med 307.85 var för långt ifrån för att hota. Desto mer tight var det mellan nämnda och Erik Ekenstierna, SKP, som hoppade in 298.35.

C-pojkar Plattform
Mer plattform följde. Fler killar. Mer Polisen, mer Skåne i form av Poseidon. Nu C-klass. Det blev en underhållande tävling. Albin Claesson från Polisen höll ihop fint med sina hopp från 5 och 7,5 meter och vann rättvist på 270.50. Den främsta matchen stod mellan de två lundapågarna Axel Walther och Carl Larmark. Det låg i luften att de båda vill knipa medaljen före sin klubbkamrat och till slut blev det Axel som tog hem silvret. Han slutade 235.75 medans Carl fick nöja sig 334.60. Hua, vad jämnt. Men ett extra plus till Albin som höll ihop fint och fick revanschera sig från 1 och 3 meter i vilka grenar han kan ha varit lite för nervös för att hoppa så jämnt och fint som han kan.

A-pojkar 1 meter
Sista gren. A pojkar 1 meter. 8 tävlingssugna pojkar i startfältet och den lyckligt lottade skulle det visa sig blev JSS:s Zackarias Pettersson. Trots två tappert jagande pojkar i David Ekdahl, MKK och Oscar Raftewold, SPIF. De tre pojkarna slutade inom en poängradie på 4.15 poäng. Gissa om USM 2018 fick ett nagelbitande slut. Zackarias ”Zacke” hoppade, voltade, skruvade och nedslagade hem 417.60. David återtog en pallplats för MKK med sitt silver på 414.70 och med poängen 413.45 gick Polisens Oscar i mål och fick ta emot ett brons. Sammanfattningsvis var det USM där hoppningen ofta lovade mycket, domarna hade det svettigt med att urskilja hoppen på detaljnivå och de interna striderna om placeringar var många.