Dag 6
Svikthopp 3m damer försök och final
Mixed synkro 10m final


Inte trettonde igen!
Daniella gick till start som 18e av 21 startande. Som bekant är det bland de tolv som gäller för final. Med en trettondeplats i bagaget från fredagens enmeterstävling var det en revansch som flöt i blodet på Dani. 
Precis som på ettan inledde Daniella bra och stabilt, runda 1-3 såg lovande ut. En oväntad miss i fjärde rundan med tre och en halv framåt ställde drog in som ett moln på försökshimlen. Ett bra försök att reparera läget genomfördes med sista hoppet två och en halv tyska men det var inte tillräckligt. Trettonde plats blev försöksresultatet. I samtal efter försöken var Daniellas röst helt klart färgad av besvikelse. Så nära, ännu en gång. 
Mariia Poliakova var starkast ur försöken med 318,65 före Grace Reid med 315,70. 
Daniellas poäng var 234,50 och 239,45 hade räckt för final. 

Rysslands guldhög växer
Mixed synkro höga hopp innebar en kamp mellan ryska paret Nikita Shleikher/Luliia Timoshinina och britterna Matthew Lee/Lois Toulson. Ryssarna presterade bäst med 309,63, dock inte lång före silverparets 307,80. 
Tyskarna Fandler/Wassen tog bronset 278,64, med andra ord långt efter. 

Favoritskap med bäring
Med harmoni och höjd, en gnistrande utstrålning och järnkoll på hoppen tog sig Grace Reid igenom finalen till en imponerande seger på 329,40. En underbar två och en halv med helskruv av skotskan trollband arenan, domarna och säkrade guldet. Hennes nationskamrat Alicia Blagg gjorde även hon en skicklig insats med sin serie på 327,70 och därmed silver. Den brittiska damhoppningen på svikt präglas av atletism och kraft. Det är viktigt att ha fokus på för oss i Sverige i vårt arbete framåt. Tysklands Tina Punzel tog bronset med 324,65. 

Resultat, här - klick

Daniella Nero.
Daniella Nero.