Dag 1,
Mixed Team Final

En av årets höjdpunkter inom simhopp, EM i Edinburgh inleddes med Team Event. 
Det stolta laget från Sverige utgjordes av Ellen Ek och Vinko Paradzik. Ellen gör med detta sitt tredje EM, Vinko sitt sjätte. 
The moment är slagordet som pryder den övertäckta simbassängen framför poolen hopparna dyker ner i och vår förhoppning är att denna vecka skall bjuda på många moments. Förhoppningsvis moments of joy. 
Inför mästerskapet har sportchef Ulrika Knape-Lindberg förutspått att det kan bli väldigt öppet om såväl finalplatser som medaljer. Incitamentet är därför givet: kör för fullt och försök att göra det i kombination med stabilitet. Kanske lättare sagt än gjort. 

Coacherna Pär Berg och Nathan Kim var hoppfulla inför den inledande lagtävlingen. Pär poängterade vikten av att placera hoppen men betonade liksom Ulrika, att det kan vara väldigt nära mellan topplacering och sistaplats i en tävling med sju lag där svårighetsgrad och kapacitet på pappret inte skiljer sig alltför markant. 

"Ginger and Mystery man"
Team event går till så att två hoppare, man och kvinna, utför sex hopp, tre hopp vardera. Båda hopparna måste göra minst varsitt hopp på både 3m och 10m. 
Ellen utförde sina hopp från plattformen stabilt med någon poäng upp till hennes högstanivå. Tremetershoppet var godkänt. Vinko hade lite bekymmer med balansen i satsen på sina svikthopp. Vinkos handståendehopp med hög svårighetsgrad hade behövt kollekta högre poäng för laget men ett underslag hindrade det. 

Laget EK/Paradzik slutade sjua med 270,30. Topp tre var Ukraina, Tyskland och Ryssland. Segerpoängen noterades till 355,90. 

Kommentarerna efteråt från hopparna präglades av en attityd om att nu är arbetsveckan inledd, inte en jättebra dag på jobbet men fokus framåt gäller och nyladdning mot de väntande uppgifterna. 
Med ett smil på läpparna berättade Vinko om samtal med brittisk media och att de uppfattar honom något som en Mystery man. Så härmed kan paret Ginger And The Mystery Man ses som det senaste tillskottet till superhjältskatalogen. 
Coach Nathan är åtminstone trygg med att de finns tillhands med sina förmågor. 

Övrigt
Emma Gullstrand måste tyvärr avstå från tävlande på EM. En sprucken trumhinna hindrar henne att visa vad hon går för men det är ett nödvändigt beslut: att se till den långa processen som en idrottsatsning innebär och med det följer att inte ta onödiga risker.  

Måndagseftermiddagen användes till uppladdning i form av sightseeing i den anrika skotska huvudstaden. 

Dag två innehåller försök herrar 1m för Vinko och final höga hopp damer synkro med Ellen och Isabelle. 

På återseende från Edinburgh. 

Ginger and The Mystery man
Ginger and The Mystery man
"Hm, vad ska jag göra nu då?"
"Hm, vad ska jag göra nu då?"
Promenad genom stan
Promenad genom stan
Efter minst 120 år i branschen, är det fortfarande lika roligt, enligt Pär.
Efter minst 120 år i branschen, är det fortfarande lika roligt, enligt Pär.