Svenska Mästerskapen - tävlingsdag två

Malmö KK i klar ledning efter medaljrik tävlingsdag

Malmö KK plockar SM-poäng till klubbtävlingen för fullt. Här i form av synchromedaljer för damer 3m.
Malmö KK plockar SM-poäng till klubbtävlingen för fullt. Här i form av synchromedaljer för damer 3m.

Malmö Kappsimningsklubb leder poängligan med hittills ihopsamlade 489 poäng efter dagens svikttävlingar, Stockholmspolisens IF Simhopp ligger på en andra plats med 357 poäng och Jönköping strax bakom med 300 poäng. Slaget om främsta klubb på SM är ännu inte avgjort trots en klar ledning av Malmöhopparna som inte bara har lyckats ta sig till final utan också prestera placeringar.

Dagens tävlingar bestod av svikthopp 1m för damer, svikthopp 3m för herrar och synchrohoppning för herrar och damer på 3m. Damerna inledde med en försiktig försökstävling där fyrverkerihoppningen snarare var undantaget än regeln. I finalen såg det bättre ut och publiken bjöds på en hel del guldkorn av hoppare från flera klubbar. En tendens vi börjar se på framförallt damsidan är att det inte längre är självklart vem som vinner, konkurrensen har tätnat och ger riktigt god mersmak till tävlingarna. Det var dock Daniella Nero från Jönköpings Simsällskap visade på rutin när hon med sitt sista hopp, en och en halv tyska i pik, säkrade guldmedaljen med slutpoängen 239. Endast tio poäng bakom hittar vi Karlskogas egna Mathilda Roxne, Bofors SHK, som imponerade med en fantastiskt fin en och en halv mollis i pik, och därmed vann ett SM-silver. Bronset gick till hemmaklubben Malmö KK och Linnea Sörensen som häll en jämn nivå i sin hoppning serien igenom och vars slutpoäng lyder 225,80.

I herrarnas tävling på 3m var det inte heller givet vem som fick klättra högst upp på prispallen. Tävlingen bjöd på varierad hoppning och den som till sist korades vinnare och fick ta emot guldmedalj av forne simhoppshöjdarn Christofer Eskilsson var Jesper Tolvers, Stockholmspolisens IF Simhopp. Jesper slutpoäng 347,80. Silvret gick välförtjänt till Malmös Erik Gundersen som har haft en spännande utvecklingskurva de senaste året och idag noterade 325,05 poäng. Johan Sandell, Stockholmspolisens IF Simhopp, som tillbringar större delen av sin träningstid på Hawaii fick motta bronsmedalj och jubel i och med att han i dag tog sin första SM-medalj på 3m med slutpoängen 306,60. 

Dagen avslutades med synchrohoppning på 3m där Johan Sandell tillsammans med Jesper Tolvers utgjorde ett rykande färskt synchropar med goda framtidsutsikter då de vann guldet med poängen 331,74. Här tåls det att tilläggas att Johan Sandell också i och med segern tog sin första guldmedalj i SM-sammanhang, grattis. Silvret vanns av Max Burman (Jönköpings SS) och Erik Gundersen (Malmö KK), slutpoäng 295,11. Bronset vanns av Zackarias Pettersson (jönköpings SS) tillsammans med David Ekdahl (Malmö KK), slutpoängen 238,86. I damernas synchrotävling var det Emma Gullstrand, Jönköpings SS, som tillsammans med Linnea Sörensen, Malmö KK, var starkast i startfältet. Tjejerna tog hem guldet med poängen 249,69. På silverplats hittar vi Malmölaget Frida Källgren, Wilma Stålarm med poängen 231,03 och som bronsmedaljörer Mathilda Roxne och Sarah Petersen från Bofors simhoppsklubb, slutpoängen 225,15.

Scoreboarden efter sista omgången i damernas final på 1m.
Scoreboarden efter sista omgången i damernas final på 1m.

Tävlingsprogram lördag

10.00 1m damer försök
11.20 3m herrar försök
12.25 3m herrar semifinal
Paus
14.25 Svenska Nationalsången
14.30 1m damer final
15.10 3m herrar final
16.30 Synchro damer final  
17.15 Synchro herrar final

Bra länkar

Resultatbank SM - länk
Liveresultat - klick
Livestreaming - klick
Swedish diving team facebook - klick