Junior EM, Rijeka, tävlingsdag tre

Godkända insatser av svenska laget efter dagens finaler

Det svenska lagets maskotar hejar vilt från Sverige-väskan på sina lagkamrater.
Det svenska lagets maskotar hejar vilt från Sverige-väskan på sina lagkamrater.

Dagens finaltävlingar bjöd på tre svenska deltagare. Först ut var det Emma Johansson på 1m som hade tagit sig till final som nionde tjej och skramlat ihop 168,25 poäng med in i finalen. Väl i finalen gällde det att lyckas så bra som möjligt med tre hopp. Inledningshoppet, en en och en halv tyska i gruppering (403c) lyckades hon fint med. Domarna eniga på 7 poäng och totalt 46,20 poäng på hoppet. Däremot hade hon det struligt med sitt andra hopp i serien, en och en halv volt framåt med dubbel skruv (5134d) som enbart kammade i hop 31,20 poäng, en sänkning från försöken med cirka åtta poäng. Emma avslutade sin serie på ett bättre sätt med en två och en halv volt framåt i gruppering (105c) på 38,40 poäng. Hoppningen räckte i dag till en elfteplats och slutpoängen 284,05.

De två sista svenska deltagarna för dagen var Linnea Sörensen och Emma Görebrant Gullstrand som tävlade i A-flickornas synchrotävling på 3m. Tjejerna lyckades ta sig till en åttondeplats med slutpoängen 221,28 efter en godkänd serie hopp även om inte spetsen infann sig under tävlingen och deras två och en halv volt bakåt i gruppering (205c) får lov att hamna på utelistan. I morgon är det dags igen att heja blågult när Frida Källgren och Emma Görebrant Gullstrand tävlar 1m och Max Burman tillsammans med Erik Gundersen ska göra upp om finalplatser på 3m. Tävlingarna startar 9.30. 

Final-Emma slår till igen

9.30 på morgonen är det dags igen för Emma Johansson att bege sig in i EJM-tävlingarna, denna gång på 1m.
9.30 på morgonen är det dags igen för Emma Johansson att bege sig in i EJM-tävlingarna, denna gång på 1m.

Emma Johansson lyckades ta sig till ytterligare en final i B-flickornas försök på 1m. Efter fin hoppning skramlade hon ihop 290,15 poäng vilket innebär att hon kommer att ta med sig 168,25 poäng in i finalen från de obligatoriska hoppen. Finalen på 1m startar klockan 16.00.

EJM i bilder

loading...

Bra information

Tävlingens hemsida - klick
Tävlingsschema - klick
Liveresultat - klick
Livesändning - klick
Resultat - klick