Junior EM, Rijeka, tävlingsdag fem

Burman/ Gundersen slutar sjua i synchrofinalen

Våra svenska synchrokillar Erik Gundersen och Max Burman tävlade i eftermiddags synchrofinal för A/B-killar på 3m. Killarna gjorde bra i från sig på svikten med stabila hopp och säker synchro. De inledde med en tyska i pik (401b) på 45,60 poäng och fortsatte med ett fint huvudhopp bakåt som endast var aningen osynkat i nedslaget. Även rotationshoppen gick fint med en två och en halv tyska i pik (405b) på 61,20 poäng och en tre och en halv volt framåt i pik (107b) på 63,24. Sista hoppet, en två och en halv volt framåt med en hel skruv (5152b) belönades med 58,50 poäng. Erik och Max placerade sig på en fin sjundeplats med slutpoängen 269,34. Vann gjorde tyskarna Lou Massenberg och Patrick Kreisel på poängen 315,57.

Hanna Johnsson Stjernström elva i finalen

Hanna Johnsson Stjernström tog sig till final i B-flickornas tävling i tornet. I finalen placerade hon sig på en 11:e plats med slutpoängen 265,10.
Hanna Johnsson Stjernström tog sig till final i B-flickornas tävling i tornet. I finalen placerade hon sig på en 11:e plats med slutpoängen 265,10.

Hanna Johnsson Stjernström tog sig till en final efter förmiddagens försökstävling i höga hopp för B-flickor. Hanna gjorde ett kanonjobb med sin serie där hon bland annat gjorde en isander på 38,95 poäng och fick med sig 149,30 poäng in i finalen. I försöken hade Hanna en lite smärre miss i sin två och en halv volt framåt i pik (105b) men den fick hon revansch på i finalen. Klart hennes bästa hopp i tornet och 51,60 poäng på hoppet. Hanna kickade sedan igång sin två och en halv volt bakåt i gruppering (205c) på helt rätt sätt men power i starten, dock innebar det också att hon missade sträckningen för mycket och hoppet gick kraftigt på över. Trots detta samlade Hanna ändå ihop 265,10 pioäng i finalen och klättrade en placering från en tolfte till en elfte plats.

EJM i bilder

loading...

Bra information

Tävlingens hemsida - klick
Tävlingsschema - klick
Liveresultat - klick
Livesändning - klick
Resultat - klick