Junior SM, Malmö - tävlingsdag ett

Max Burman stod för lördagens prestation efter superfinal på 1m

Max Burman tar emot guldmedaljen och förstapriset efter en kanonfinal på 1m
Max Burman tar emot guldmedaljen och förstapriset efter en kanonfinal på 1m

Svikthopp 1m pojkar inledde årets JSM i sviktgrenarna i Malmö. Det var ett konkurrenskraftigt startfält och tävlingen blev en riktigt spännande sådan med en jämn kamp mellan framförallt Simon Dimopoulos, Stockholmspolisens IF Simhopp,  Max Burman, Jönköpings SS och Felix Raftewold, Stockholmspolisens IF Simhopp. Killarna hoppade bra, det var inte många hopp under 6 poäng, men en som stod ut i startfältet var ändå Jönköpings Max Burman. Med högst svårighetsgrad i sin serie och en oerhörd säker hoppning tog han taktpinnen för gott i fjärde omgången och drillade sig hela vägen till en förstaplats på prispallen. Inte bara får han kalla sig svensk juniormästare på 1m svikt, hans guld är dessutom en stor prestation för Jönköpings SS som klubb då hans notering, 460,15 poäng, är den högst uppnådda poängen för en A-junior på 1m sedan 2002. Svensk Juniormästare på 1m alltså Max Burman, Jönköping. Silvret tog Felix Raftewold, strax därefter med slutpoängen 444,50 och bronset gick till klubbkamraten Simon Dimopoulos, 435,35.

I flickornas tävling på 3m var det Frida Källgren som tog tillbaka sin titel som svensk junior mästarinna efter att hon sett den övertas av Ellen Ek föregående år. Med goda poäng med sig på de obligatoriska hoppen från försöksomgången kunde Frida gå in för fullt på de valfria hoppen. Kampen om guldet skedde främst mellan Frida, Mathilda Roxne, Bofors SHK, och Emma Gullstrand, Jönköpings SS. Ingen av tjejerna gjorde en helt felfri tävling och trots att Frida hade en kraftig miss i sin två och en halv mollbergare (305B) kunde hon till sist kamma hem guldet, slutpoäng 392,55. Silvret vanns av Mathilda Roxne (387,95 poäng) och bronset gick till Jönköpings Emma Gullstrand, 375,10 poäng.

Felix Raftewold och Simon Dimopoulos nöjde sig inte med att stå som tvåa och trea på prispallen. De tog klivet hela vägen upp när det sedan var dags för sychrogrenarna där killarna överlägset kunna ta hem guldet med dryga 35 poängs marginal ned till silvermedaljörerna Max Burman och Erik Gundersen (Jönköpings SS respektive Malmö KK). Bronset gick till Malmö KK och André och Jacob Dimovski (178,11 poäng). Flickornas synchro var en kamp mellan tre synchropar, Mathilda Roxne/ Sarah Petersen, Linnea Sörensen/ Emma Gullstrand och Frida Källgren/ Wilma Stålarm. Det var dock Linnea Sörensen i par med Emma Gullstrand (Jönköpings SS) som höll för trycket och tog guldet med slutpoängen 238,77 med två poängs marginal ned till silvermedaljörerna Mathilda Roxne och Sarah Petersen (236,22 poäng). Bronset gick till Malmö KK:s Frida Källgren och Wilma Stålarm (230,01 poäng).

Tävlingsfolder JSM 2016, Malmö

Vettig information

Liveresultat - klick
Malmö KK:s facebooksida - klick