EM i london, svenskdag tre, 11 maj 2016

Team Nero/ Paradzik på en sjätteplats i Mixed Synchro

Vinko Paradzik och Daniella Nero under definlering inför Mixed Synchro på 3m.
Vinko Paradzik och Daniella Nero under definlering inför Mixed Synchro på 3m.

Daniella Nero fick varken rast eller ro efter finalen då hon tillsammans med Vinko Paradzik gjorde debut i Mixed Synchro 3m. Nero/ Paradzik inledde fint med en tyska i pik på 46,20 och en isander i pik på 43,80 poäng, båda väl synkroniserade. När de kommer in på hoppen med högre svårighetsgrad märks det tydligare att Vinko och Daniella inte har tränat tillsammans så mycket då hoppen skiljer sig tydligare i bland annat höjd och rotation. Trots detta gör de ett fint jobb på svikten som team med en två och en halv bakåt på klart godkända 68,40 poäng och en helt okej två och en halv volt framåt med hel skruv på56,70 poäng. Team Nero/ Paradzik kammade ihop 265,11 poäng och slutade på en fin 6:e plats.

Daniella Nero och Vinko Paradzik på svikten under Mixed Synchro 3m vid EM 2016
Daniella Nero och Vinko Paradzik på svikten under Mixed Synchro 3m vid EM 2016

Daniella summerar fin hoppning från dagens tävlingar

En taggad Daniella Nero inför finalen på 1m. Daniella slutade på en 11:e plats med poängen 224,85.
En taggad Daniella Nero inför finalen på 1m. Daniella slutade på en 11:e plats med poängen 224,85.

Onsdagens tävlingar startade med att Frida Källgren och Daniella Nero kickade igång damernas tävling på 1m. Både Frida och Daniella inledde starkt med två säkra och kontrollerade hopp, en och en halv tyska i pik på 6,5:or för Fridas del och en två och en halv volt framåt i pik på 52 poäng blankt för Daniella. Tjejerna höll båda två en stabil serie på svikten, Frida hade en smärre miss i tredje rundan men hoppade i övrigt på godkända domarsiffror men tyvärr en bit under sin högsta nivå. Daniella hade inga kanonnedslag i sin försökstävling men bjöd ändå domarna på fin simhoppning som också gav henne en sjundeplats och alltså en finalplats. Slutpoängen i försöken var 249,35 vilket är hennes högsta notering på 1m under ett EM.

I finalen startade Daniella med att höja sin hoppning, två och en halv volt framåt i pik som genererade 54,60. I tredje omgången mötte hon motgångar när hon kom fel i ansatsen till hennes två och en halv mollbergare och går av svikten för tidigt vilket resulterade i en låg och kraftigt underroterad mollis. Inte gav hon upp för det, i omgången därefter går hon in för fullt och blir belönad för sin skruv med 53,30 en höjning från försöken med nära sex poäng. Daniella avslutar sin serie med en tyska på 50,40 poäng och slutar som 11:e tjej med en slutpoäng på 224,85, den tredje högsta noteringen för Daniella i EM-sammanhang. Vann gjorde Tania Cagnotto på 284,15 poäng.

Hej debutant-Frida!

Du debuterade i senior EM i förmiddags, hur känns det?
- Det känns jättebra. Det känns bra att känna att man börjar bli redo för att gå upp till seniorklassen nästa år!
Vad är den största skillnaden jämfört med juniortävlingar enligt dig?
- Den största skillnaden är nog att man ser alla hopparna som man tidigare bara sett på tv. Sen är stämningen lite annorlunda eftersom det inte längre är ungdomar som tävlar utan vuxna som är lite mer mogna så det blir lite seriösare samtidigt som folk är ännu bättre vänner än på juniortävlingar.
Du såg ut att, trots lite nervositet, njuta av tävlingssituationen. Hur var din upplevelse av tävlingen?
- Det var så himla kul. Mitt mål med tävlingen var inget prestationsmål utan jag ville satsa, ha kul och njuta av tävlingen så mycket som möjligt samtidigt som jag vill lära mig av alla andra! Jag var ganska nervös under de första tre hoppen framför allt och därför blev det lite skakigare på dem. Men framåten och skruven är jag nöjd med! Som sagt var jag här för att lära mig och njuta och det har jag gjort. Sen prestationsmässigt kan man alltid förbättras och det är vad jag ska hem och göra nu så jag är förberedd för EJM!
Berätta om din insats på svikten i dag, vad hade du för mål eller förväntningar och hur upplevde du att du arbetade mot dem?  
- Jag tar med mig att jag ska försöka att vara lite mindre nervös så att jag bara får adrenalinet utan skakningar...
Vad tar du med dig för lärdomar ifrån tävlingen in i framtida mästerskap?
Hur är stämningen i laget?
Stämningen i laget är på topp! Vi hejar och skojar ihop och stöttar varandra på bästa sätt möjligt!
Hur ska du spendera resten av ditt EM?
Jag ska träna en hel del och sen ska jag försöka få tid att åka in till centrala London och titta lite! Sen får jag nog klämma in lite plugg där nånstans...
Tack Frida och njut av EM!

Nero/ Paradzik debuterar som synchropar i Mixed Synchro

Det svenska laget är redo för tävlingar. I dag representeras Sverige av Daniella Nero och Vinko Paradzik som tävlar mixed synchro på 3m, Daniella Nero som tävlar individuellt på 1m samt Frida Källgren som även hon tävlar individuellt på 1m.
Det svenska laget är redo för tävlingar. I dag representeras Sverige av Daniella Nero och Vinko Paradzik som tävlar mixed synchro på 3m, Daniella Nero som tävlar individuellt på 1m samt Frida Källgren som även hon tävlar individuellt på 1m.

Daniella Nero får mycket att göra under onsdagens EM-tävlingar då hon både ska kämpa om en finalplats på sin favorithöjd 1m samtidigt som hon tillsammans med Vinko Paradzik gör svenskdebut i grenen "Mixed Synchro 3m". Daniella Nero placerade sig på en 8:e plats i finalen vid EM 2015 med slutpoängen 243,45, förhoppningsvis kan hon putsa både poäng och placering i år. Med sig i tävlingarna på 1m har hon Frida Källgren som i år debuterar i EM. Frida har fina juniorresultat på meritlistan med bland annat en 6:e plats från EJM 2013, en 14:e plats vid JVM 2014 och en 12:e plats vid European games 2015. Fridas personbästa på 1m är rykande färskt från en tävling i Kiev i april detta år och lyder 246 poäng.

Vettig information

Officiell hemsida - klick
Livesändningar - klick
Resultat - klick
Svenska EM resultat - klick
Mediagudie simhopp - klick
TV4 sport sändningstider - klick

Tv4 sport sänder EM 2016

11 maj 
Kval damer 1m 12.55-14.45 
Final damer 1m 20.55-22.15 
Final mixed synchro 3m 22.25-23.15