EM i London, svenskdag sex, 14 maj 2016

Daniella Nero summerar sitt EM

Du har haft ett intensivt EM i år där du inte bara tävlat individuellt utan också deltagit i mixen synchro på 3m tillsammans med Vinko Paradzik, hur har det varit att hoppa synchro?
- Onsdagen var väldigt intensiv men allra mest väldigt rolig med två finaler direkt efter varandra! Synchro med Vinko är jättekul och vi passar bra ihop som ett lag.
Är det någon skillnad på att hoppa synchro med en kille?
- Den största skillnaden mellan tjejer och killar är att killar oftast hoppar lite kraftfullare men Vinko är väldigt anpassningsbar och gör allt för att vi ska hoppa så lika som möjligt.
En hårsmån ifrån finalen i dag på 3m, hur upplevde du tävlingen och din insats?
- Tre meter var en jämn tävling precis som förväntat och jag är självklart besviken att jag inte kom till final. Det gäller att hoppa jämna och stabila försökstävlingar för att ta sig vidare och man har inte råd med små misstag.
Om du summerar ditt EM, vilka är dina highlights?
- Mitt mål under detta EM var topp 5 placeringar men det är en bit kvar för att nå dit och jag ser fram emot ett års målinriktad tävling för att nå ända fram nästa sommar!
Tack Daniella!

Hej Emma Gullstrand, nästan finalist!

Grattis till en fin EM-debut! Hur har det varit att gå omkring och vänta så länge på att få tävla?
- De första två dagarna var det jobbigt att vänta, jag ville tävla på en gång och jag gick runt och var lite nervös, men efter ett tag gick det över och jag kunde fokusera på annat istället.
Du såg laddad, aningen nervös, men redo ut på svikten i dag, hur var din tävling?
- De första två hoppen var lite skakiga, jag var ganska nervös men det släppte. Jag är självklart nöjd med vissa saker och de sakerna jag inte är nöjd med tar jag med mig hem och övar mer på.
55 tiondelar från en EM-final i ditt första senior EM, hur känns det?
- Jag hade inga förväntningar på vilken plats jag skulle komma på och lite retligt var det väl ändå att jag var så nära en finalplats, men nu vet jag vad som krävs till nästa gång för att nå en finalplats.
Till sist, vad har du lärt dig om dig själv som simhoppare under detta mästerskap?
- Jag har lärt mig några nya saker som jag behöver öva på hemma men även gamla saker som behöver förbättras ännu mer. Jag tror att jag har blivit lite mer "mogen" i min hoppning, nu vill jag hem och träna mer så jag kan komma tillbaka nästa år snäppet vassare

Stolpe ut för Gullstrand och Nero

Både Emma Gullstrand och Daniella Nero gjorde bra ifrån sig under damernas kval på 3m. Emma, som debuterade i seniorsammanshang, presenterade sig ordentligt när hon missade sista finalplatsen med 55 tiondelar. Både Emma och Daniella inledde sina serier på ett fint sätt, Emma med en två och en halv tyska på 52,65 poäng och Daniella med en kraftfull två och en halv volt framåt med hel skruv på 63 poäng.Tjejerna följdes även åt med en sämre andra omgång. Daniella startade sin tre och en halv volt framåt i pik på ett väldigt positivt sätt men hoppet var kraftigt överroterat medan Emmas två och en halv volt bakåt enbart kammade ihop 42 poäng. Daniella visade upp en härlig attityd i hoppning med kraftfulla starter och stilren hoppning, vad som fattades för en klar finalplats var vassare nedslag. Emma visade upp en säker serie, inga större misstag, aningen för trubbigt stilmässigt men en riktigt fin EM-debut på 3m svikten. Emma slitade på en 13:e plats med poängen 255,25 och Daniella strax efter Emma på slutpoängen 253,35, den tredje bästa noteringen på höjden hon gjort i EM-sammanhang.

Gullstrand och Nero i kamp om finalplatser

Daniella Nero under kvalet på 1m i EM 2014, i dag intar hon 3m tillsammans med landskamraten Emma Gullstrand. Foto: Joel Marklund
Daniella Nero under kvalet på 1m i EM 2014, i dag intar hon 3m tillsammans med landskamraten Emma Gullstrand. Foto: Joel Marklund
Debutanten Emma Gullstrand och veteranen Daniella Nero avslutar sviktgrenarna under årets EM när de på lördagen intar 3m för att slåss om finalplatser. Vid fjolårets EM placerade sig Nero strax utanför final med en slutpoäng på 229,30. Hennes personbästa lyder 291,30 poäng och är från 2013. Emma Gullstrand har sett spännande ut under det gångna året och har ett rykande färskt personbästa från april i år på 278,80 poäng. Tjejerna möter ett konkurrenskraftigt startfält så förhoppningsvis kan de sporra varandra till riktigt fina prestationer.

Vettig information

Officiell hemsida - klick
Livesändningar - klick
Resultat - klick
Svenska EM resultat - klick
Mediagudie simhopp - klick
TV4 sport sändningstider - klick

Tv4 sänder EM 2016

14 maj 
Kval damer 3m 10.55-12.45 
Final damer 3m 16.25-17.45 
Final mix 10m synkroniserat 17.55-18.45