EM i London, svenskdag ett, 9 maj 2016

Tolvers/Ek på en sjundeplats i finalen

Ett gäng glada simhoppare redo att kicka igång EM 2016 för Sveriges del, lag Tolvers/Ek slutade sjua i finalen.
Ett gäng glada simhoppare redo att kicka igång EM 2016 för Sveriges del, lag Tolvers/Ek slutade sjua i finalen.

Lag Jesper Tolvers/ Ellen Ek slutade på en sjundeplats i teamevent under måndagen, bara sjutton poäng ifrån fjärdeplatsen. Samma placering som under fjolårets EM men aningen högre poäng. Individuellt gjorde Jesper Tolvers en bra final medan Ellen hade det lite kämpigare med sina hopp, vann gjorde det ryska laget Victor Minibaev och Nadezhda Bahzina med 413,30 poäng. Jesper konstaterar att de är nöjda överlag med starten av EM för Sveriges del och ser framemot veckan som kommer. Under tisdagen hoppas vi på Vinko Paradzik som kvalar på 1m under förmidddagen.

Lag Tolvers/ Ek ska slåss om placeringar och medaljer

Ellen Ek under junior EM 2014 - Foto: Chris Rye
Ellen Ek under junior EM 2014 - Foto: Chris Rye

"Team Event", som simhoppningens lagtävling heter, innebär att en tjej och en kille från varje nation utgör ett lag och tävlar tillsammans med en serie bestående av sex hopp. Respektive hoppare ska utföra tre hopp vardera där tre hopp i serien måste utföras från 3m och de andra tre hoppen måste utföras från 10m. Varje hoppare måste utföra minst ett hopp från 3m och ett hopp från 10m. 

Vid förra årets europeiska mästerskap gjorde Jesper Tolvers tillsammans med Isabelle Svantesson debut i denna tävling och lyckades placera sig på en fantastiskt fin sjunde plats. I år är det Jesper Tolvers och Ellen Ek som ska försvara de svenska färgerna i teamevent och förhoppningsvis får vi se en bedrift likt förra året under första tävlingsdagen av EM i simhopp 2016. 

Vettig information

Officiell hemsida - klick
Livesändningar - klick
Resultat - klick
Svenska EM resultat - klick
Mediagudie simhopp - klick
TV4 sport sändningstider - klick

Tv4 sport sänder EM  2016

9 maj
Final lagtävling 3/10 m 20.25-21.30