FINA World Cup - 23/2

FINA Diving World Cup startar på tisdag för Jesper Tolvers som då intar 10m
FINA Diving World Cup startar på tisdag för Jesper Tolvers som då intar 10m

Ojämn tävling för Jesper Tolvers ger väntan på besked

Jesper Tolvers inledde sin tävling i World Cup på ett fantastiskt fint sätt. De tre första hoppen snittade han 6,5-7 poäng på och hans fjärde hopp, två och en halv mollbergare var otroligt bra. Efter de fyra första omgångarna låg han på en nionde plats. Jespers två och en halv bakåt (205b) gjorde han på ett bra sätt i starten men böjde benen när han sträckte hoppet, något som även domarna såg och gjorde avdrag för. Jesper halkade ned till en 18:e plats och helt plötsligt hängde en eventuell semifinalplats på sista hoppet, frya och en halv volt framåt (109c). Hoppet gick ganska bra i starten men rullade på över i nedslaget och Jesper fick nöja sig med en 22:a plats och 366 poäng.

Drömmen om OS är inte över ännu för Jespers del. Det finns en god chans att han lyckats ta en av de sista internationella kvalplatserna till OS, detta besked kommer den 7 mars. Dock behöver han också möta Svenska Olympiska Kommitténs (SOK) krav och alltså bli uttagen att tävla OS av SOK. Där kan man resonera kring bland annat hans slutpoäng som i dagsläget är för låg. Även om vi vet att han kan göra långt över 366 poäng gäller det att lyckas prestera på samma sätt även i skarpa lägen och bevisa att man är kapabel att göra det om och om igen.

World Cup bjöd på både bra och mindre bra hoppning, Förbundskapten och tillika coach på plats, Ulrika Knape Lindberg, rapporterar att även vi kan förvänta oss riktigt spännande simhoppning under OS i många grenar även om OS-formen inte är plats ännu. För Sveriges del är ett OS-deltagande inte klart ännu. Både Daniella Nero och Jesper Tolvers har kapacitet att ta sig till åtminstone en semifinal men behöver också få allting att stämma när det väl gäller. Huruvida Jesper Tolvers får en chans eller inte vet vi inte ännu.

FINA Diving World Cup i bilder

loading...

Vettig info

Officiell hemsida - klick
Livesändning - klick
Liveresultat - klick
Fullständigt schema - klick 

Dagsschema

14:00- 18:00
Herrar 10m kval- Jesper
20:15- 21:45
Damer 3m semifinal
23:00- 00:00
Damer 3m final