EM Berlin - onsdag

Dag 1               Dag 2               Dag 3               Dag 4               Dag 5               Dag 6  

Profilen – Daniella Nero

Namn: Daniella Nero
Ålder: 25 (född 1989)
Bor: Stockholm, men kommer ifrån Jönköping
Tävlar under EM: Svikthopp damer 1m och 3m
Har hoppat simhopp sedan: Sju års ålder
Favorithopp: 305c eftersom det inte är så många tjejer i världen som tävlar med det på 1m.
Hathopp: Jag har inget hathopp men ibland har jag perioder då vissa hopp känns svårare. Det går över om man tränar vidare även om det känns svårt eller läskigt.
Största styrka som idrottare: Jag tror att min största styrka som idrottare är att jag är envis och inte ger mig förrän jag uppnår det jag vill.
Ser fram emot under EM: Jag ser fram emot att få tävla under ännu ett stort mästerskap och ha chansen att prestera på min högsta nivå.
Rutiner under tävling: Jag har haft många olika rutiner tidigare men försöker numera, så långt som möjligt, att fokusera på mina hopp istället även om jag kanske gör en del konstiga saker innan tävlingar!
Något du förmodligen inte visste om mig: Vid sidan av simhoppningen pluggar jag till läkare och min dröm är att bli landslagsläkare för simhopparna när jag har pluggat klart!

Det blev tyvärr ingen finalplats för Daniella på 1m efter förmiddagens försökstävlingar. Daniella slutade på en sjuttondeplats med poängen 220,10. För finalplats krävdes poängen 230,65. 

Daniella Nero gjorde en relativt jämn insats under försökstävlingen på en meter. Hon såg stabil ut under de två första rundorna där hon plockade ned sin två och en halv volt framåt i pik (105b) och en och en halv volt bakåt i pik (203b) på godkända domarsiffror. De två första rundorna kantades också av ojämn hoppning överlag i startfältet vilket gav henne ett bra startläge i tävlingen. Under tredje rundan missar tyvärr Daniella sitt favorithopp, två och en halv mollbergare i gruppering (305c) som går kraftigt under och resulterar i totalpoängen 28,50 på hoppet (domarsiffror på 3:or). Hon ställde om mentalt på ett bra sätt och hoppade upp sig ett par placeringar efter mollisen, avslutade väldigt fint med en och en halv tyska i pik på 54 poäng (domarsiffror på 7,5 poäng) men trots en fin upphämtning så räckte inte poängen hela vägen till final, vill man vara bland de 12 främsta i startfältet så har man tyvärr inte råd med en miss. För Daniella väntar nu återhämtning till söndag där hon ska ladda om inför försöken på 3m.

Försöksomgången i övrigt bjöd på både kanon- och kalkonhoppning. Försöksomgångens etta Tania Cagnotto gjorde ett par riktiga kanonhopp samtidigt som de båda ryskorna, Bazhina och Ilinykh ser spännande ut inför finalen klockan 13.

Tävlingstider

10:00 
Damer 1m försök
12:00
Herrar 10m synchro försok
14:00
Damer 1m final
16:00
Herrar 10m synchro final

Nedan hittar du de flesta användbara länkar för att kunna följa EM i simhopp 2014:

Hela tävlingsprogrammet - klick
Livesändning - klick
Resultat - klick
Tv-tablå SVT - klick
Tv-tablå Eurosport - klick

Så funkar simhopp - klick
FINAs världsranking - klick

Officiella hemsidan- klick