EM Berlin - tisdag

Dag 1               Dag 2               Dag 3               Dag 4               Dag 5               Dag 6  

loading...

I första försökpasset under europamästerskapen i simhopp satt vi bänkade för att heja fram Vinko Paradzik och Jesper Tolvers till fina prestationer. I ett startfält som öppnade upp för möjligheten till finalplats gällde det att plocka fram formen för killarna. Ryssen Evgenii Kuznetsov öppnade starkt och höll sedan ett stadigt grepp om frsökstävlingen då han i snitt hoppade på 7:or och 8:or. Jesper Tolvers som var först ut av de svenska killarna öppnade positivt med en två och en halv volt framåt i pik (105b) på 7,5:or. Efter en godkänd två och en halv tyska i pik (405b) missar han tyvärr sin tre och en halv volt framåt (107c) och lyckas inte riktigt hämta sig efter det. Jesper slutar på en 19:e plats med poängen 287,90. För Vinkos del var hoppningen relativt jämn, han snittade godkända domarsiffror serien igenom och belönades med något högre poäng på sin två och en halv volt bakåt i gruppering (205c) och två och en halv mollbergare i gruppering (305c) där han även var vass i nedslaget. Vinko missar tyvärr eftermiddagens final med knappa poängen och slutar på en 13:e plats (336,20).

Killarna har hoppat bra under träning och inhoppning men inte riktigt hittat samma fina form under tävling. Överlag var det en ganska grå försökstävling med ett fåtal riktigt fina hopp och tyvärr en hel del slarvig hoppning, det var flera missar än det var lyckade hopp. Fanrsmannen Matthieu Rosset tog sig till final med hoppning under hans nivå och kommer förhoppningsvis att höja sig under finalen och utmana topphopparna om guldet.

Vi summerar första svenskdagen av europamästerskapen i simhopp med förhoppningen om att killarna kan ladda om inför torsdagens tävling på 3m. Samtidigt laddar vi om och bänkar oss framför livesändningen imorgon klockan 10:00 då Daniella Nero går in i tävlingarna och ska försöka ta sig till final på 1m.

Dagens simhoppstävlingar innehåller två svenska deltagare i form av Jesper Tolvers och Vinko Paradzik som båda intar 1m under morgonens försökstävlingar. Tillsammans ska de slåss om finalplatser. 

Tävlingstider

10:00 
Herrar 1m försök
12:00
Damer 10m synchro försok
14:00
Herrar 1m final
16:00
Damer 10m synchro final

Nedan hittar du de flesta användbara länkar för att kunna följa EM i simhopp 2014:

Hela tävlingsprogrammet - klick
Livesändning - klick
Resultat - klick
Tv-tablå SVT - klick
Tv-tablå Eurosport - klick

Så funkar simhopp - klick
FINAs världsranking - klick

Officiella hemsidan- klick