EJM - Dag 3, 26 juni

Tävlande dag 3:
Hanna Johnsson Stjernström och Hedda Grelz tävlar Höga Hopp Flickor A, försök kl 10.00 och sedan Höga Hopp Syncro Flickor kl 19.00. Elias Petersen tävlar 1m Pojkar A, försök kl 12.00.


Under Mästerskapets tredje dag hade det svenska laget deltagare i alla grenar, precis som det ska vara. Hedda och Hanna startade morgonen med försöken i höga hopp. Båda tjejerna gjorde sina obligatioriska hopp bra och stabilt. I de följande valfria hoppen, de med obegräsad svårighetsgrad, gjorde Hedda även här fina och stabila hopp medan Hanna tyvärr gjorde några småmissar. Båda tjejerna tävlar med serier av hopp som inte är bland de svåraste i startfältet och måste sätta i sina hopp stabilt på poäng minst 6,5 och högre för att gå till final och vara med och konkurera. Ska placeringarna bli ännu högre i framtiden behövs svårare hopp vara med i serierna.

Hanna missade finalen snörpligt nära och var besviken. Hedda, som inte varit med i så många stora Mästerskap tidigare, laddade om och gjorde på eftermiddagen en tudelad final. Två av hoppen var precis så bra som de brukar, handstående och tyskarotationen, medan Heddas skruv och framåtrotation inte blev så vassa som hon kan. Kanske lite nerver eller överladdad, men nedslagen satt inte helt enkelt. Hedda slutade på 12:e plats med 310 poäng. 

Hanna och Hedda tävlade ytterligare en gång under onsdagen, denna gång tillsammans i syncro Höga Hopp. Även här är läget det samma med svåighetsgrader, ska de vara med och fightas om medaljer behövs svårare hopp. Men samstämigheten i syncron fixade tjejerna stundtals riktigt bra så utvecklingspotential finns! Slutplacering i syncron blev 7:a med 220 poäng. 

Elias Petersen var dagens manliga tävlande, som gick in i det som kanske är hans paradgren, 1m, för pojkar klass A. Elias gjorde fina obligatoriska och kunde då ta med sig ett bra utgångsläge mot finalen. I de valfria hoppen under försökstävlingen hoppade Elias mycket kraftfullt, han satsade allt och var inte rädd att misslyckas. Helt rätt strategi, för trots ett överslag på en och en halv bakåt i pik gick han vidare som nr 8, 424 poäng och med förbättringsmöjligheter. 

Och så kom finalen. Så han hoppade! Elias gick återigen in i tävlingen utan någon bromskloss, samtidigt som han tydligt försöker förbättra de bitar han ständigt jobbar med. Detta gav resultat och alla hopp i finalen landade Elias på 6,5 poäng eller mer från domarna. Bäst var hans mollisskruv och två och en halv framåt, som drog ut flera 7,5:or. Finalen var jämn och sspännande, inför sista hoppet skilde bara 5 poäng till tredje plats från 7:de platsen. Elias gav sitt allt och var nära medalj men slutade på en mycket hedrande 5:e plats, detta sitt första år som A-klass hoppare i en tuff konkurens. Ovanpå detta en finfin slipning av poängen till hela 448 poäng som också är nytt personligt rekord. Elias fina 1m tävling visar att det finns fin vilja och möjlighet för flera i laget att kliva upp högre upp i resultatlistorna. Det syns att det går! Grattis Elias till en härlig prestation! 


 

loading...

Laget EJM Kazan 2019

Emilia Nilsson Garip -
A-klass 1m, 3m, Syncro 3m
Hedda Nordstedt
A-klass 1m, 3m,  Syncro 3m
Hanna Johnsson Stjernström -
A-klass Höga Hopp, Syncro höga 
Hedda Grelz
A-klass Höga Hopp, Syncro höga 
Richard Roop-Iliste -
A-klass 3m, höga
Elias Petersen -
A-klass 1m, 3m
Matilda Nilsson -
B-klass 1m, 3m
Stella Lindqvist -
B-klass höga