EJM - Dag 2, 25 juni

Tävlande dag 2:
Matilda Nilsson 3m Flickor B, försöken startar 12.00 lokal tid. Hedda Nordstedt och Emilia Nilsson Garip tävlar 3m Syncro Flickor kl 19.00. 


Medalj redan andra dagen på Mästerskapet! 
Dag två blev en riktig kanondag. Matilda Nilsson inledde det svenska tävlandet genom att hoppa mycket stabilt i försöken, hon gick vidare som 7:e tjej på poängen 318, något lägre än hennes personliga rekord, men med god marginal för att vara med i finalfältet. In i finalen fortsatte Matilda sitt kraftfulla hoppande. Hon gjorde en liten miss i sin två och en halv framåt, som blev väldigt hög men lite långsam i rotationen och slutade då igen på en 7:e plats med poängen 318.... Stabiliteten själv! Matilda var glad över dagens tävlingar men så klart fortsatt hungrig på placeringar ännu längre upp i rankingen. 

Efter Matildas final var det dags för Syncro 3m flickor. Hedda Nordstedt och Emilia Nilsson Garip hoppade välsyncroniserat och plockade fram några av sina bästa hopp. De lyckades även båda med konststycket att reparea en något missad ansats men ändå sätta hoppen med 7:or från domarna. Det visar på styrka, envishet och en vilja att lyckas. Tjejerna intog 3:de platsen redan efter de obligatoriska hoppen och behöll den genom hela tävlingen. Lagen som kom före, Ryssland på 1:a plats och Storbrittanien på 2:a, hade likväriga svårighetsgrader som våra svenska tjejer, men var något vassare i syncroniseringen emellanåt. Men Hedda och Emilias kraftfullhet och förmåga att plocka ner sina hopp ledde dem hela vägen upp på prispallen! Ett glatt och taggat lag med blodad tand går nu vidare mot resterande dagar av Mästerskapet! 

Junior-EM Brons!
 

Laget EJM Kazan 2019

Emilia Nilsson Garip -
A-klass 1m, 3m Syncro 3m
Hedda Nordstedt
A-klass 1m, 3m Syncro 3m
Hanna Johnsson Stjernström -
A-klass Höga Hopp, Syncro höga 
Hedda Grelz
A-klass Höga Hopp, Syncro höga 
Richard Roop-Iliste -
A-klass 3m, höga
Elias Petersen -
A-klass 1m, 3m
Matilda Nilsson -
B-klass 1m, 3m
Stella Lindqvist -
B-klass höga