EJM - Dag 1, 24 juni

Tränarna Peter och Sanna på poolside under inhoppningen Tränarna Peter och Sanna på poolside under inhoppningen

Tävlande dag 1:
Jump Event laget: Emilia Nilsson Garip, Elias Petersen, Matilda Nilsson och Richard Roop-Iliste. Jump Event startar 17.00 lokal tid. 


Äntligen drar tävlingarna i gång! Laget har varit på plats sedan Midsommarafton för att bo in sig, träna och aklimatisera sig. Nu är alla sugna att börja tävla! Träningen har flutit på bra under dagarna i Kazan, hopparna är taggade och hoppen ser riktigt bra ut. Lagandan är fin och stöttande. Mästerskap är roligt, nervigt och spännande! 

Det svenska laget slutade på en 7:de plats i Jump Event. De första två hoppet utfördes väldigt stabilt och Emilia och Elias Syncro hopp, både från 1m och 3m var väldigt välsyncroniserade! Matilda slog också till med en härlig en och en halv tyska i pik från 1m, och 7:or utdelades av domarna. Men i de övriga hoppen fanns mer att hämta. Starterna var bra, både för Emilia på två och en halv mollbergare i pik från 3m och Richards tre och en halv framåt i pik från 10m, men nedslagen var inte som de brukar för de båda. I kommande tävlingar under veckan får de chansen att fortsätta satsta men också sätta i med sina vassa nedslag. En något snörplig första dag alltså, men där det visas att med lite mer vässning är det inte långt från de främsta placeringarna. Vi har alltså en spännande vecka framför oss! 

Emilia, Richard, Elias och Matilda, precis innan Jump Event ska avgöras
Emilia, Richard, Elias och Matilda, precis innan Jump Event ska avgöras

Laget EJM Kazan 2019

Emilia Nilsson Garip -
A-klass 1m, 3m Syncro 3m
Hedda Nordstedt
A-klass 1m, 3m Syncro 3m
Hanna Johnsson Stjernström -
A-klass Höga Hopp, Syncro höga 
Hedda Grelz
A-klass Höga Hopp, Syncro höga 
Richard Roop-Iliste -
A-klass 3m, höga
Elias Petersen -
A-klass 1m, 3m
Matilda Nilsson -
B-klass 1m, 3m
Stella Lindqvist -
B-klass höga